Így karácsony környékén mindig marad egy csomó tojássárgája csupaszon. Ilyenkor vagy fánk készül, vagy valami ehhez hasonló. :-)
Itt nálunk, Frankfurtban, a karácsonyi piacon vagy éttermekben gyakran találkozhatunk vele. Igazi karácsonyi hangulatot varázsol.
Itt nálunk, Frankfurtban, a karácsonyi piacon vagy éttermekben gyakran találkozhatunk vele. Igazi karácsonyi hangulatot varázsol.
hozzávalók 6 főre
- 1 l száraz vörösbor
- 1 l narancslé
- 250 g kristálycukor
- 8 tojássárgája
- 0,5 - 1 dl rum (ízlés szerint)
- 1 tk fahéj
- 1 tk szegfűszeg
- 1/2 csillagánizs
elkészítés
- A tojássárgákat vízfürdő felett egy tálban a cukorral habosra keverjük. Legyünk óvatosak, ne legyen túl forró a víz, épp csak gyöngyözzön. Dolgozzunk kézi robotgéppel.
- Pár perc után, amikor már szépen krémesedik, adjunk hozzá apránként egy kis vörösbort, amíg kicsit le nem hűl.
- Ekkor öntsük át az egészet egy olyan edénybe, amiben összefőzhetjük az egészet. Adjuk hozzá az összes vörösbort, narancslevet, rumot és a fűszereket.
- Főzzük 4-5 percig lassú tűzön, óvatosan. Közben folyamatosan keverjük a robotgéppel.
- Kész. Szedjük poharakba, és fogyasszuk mosolyogva. :-)
- Akik erősebben szeretik érezni a fűszereket, főzzék fel előtte a vörösbort forralt bornak, majd ezután adják a tojásos keverékhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése