Összes oldalmegjelenítés

2010. november 5., péntek

Karácsonyi puding

Így karácsony környékén mindig marad egy csomó tojássárgája csupaszon. Ilyenkor vagy fánk készül, vagy valami ehhez hasonló. :-)
Itt nálunk, Frankfurtban, a karácsonyi piacon vagy éttermekben gyakran találkozhatunk vele. Igazi karácsonyi hangulatot varázsol.

hozzávalók 6 főre 

  • 1 l száraz vörösbor
  • 1 l narancslé
  • 250 g kristálycukor
  • 8 tojássárgája
  • 0,5 - 1 dl rum (ízlés szerint)
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk szegfűszeg
  • 1/2 csillagánizs

 elkészítés 

  1. A tojássárgákat vízfürdő felett egy tálban a cukorral habosra keverjük. Legyünk óvatosak, ne legyen túl forró a víz, épp csak gyöngyözzön. Dolgozzunk kézi robotgéppel.
  2. Pár perc után, amikor már szépen krémesedik, adjunk hozzá apránként egy kis vörösbort, amíg kicsit le nem hűl.
  3. Ekkor öntsük át az egészet egy olyan edénybe, amiben összefőzhetjük az egészet. Adjuk hozzá az összes vörösbort, narancslevet, rumot és a fűszereket.
  4. Főzzük 4-5 percig lassú tűzön, óvatosan. Közben folyamatosan keverjük a robotgéppel.
  5. Kész. Szedjük poharakba, és fogyasszuk mosolyogva. :-)
  6. Akik erősebben szeretik érezni a fűszereket, főzzék fel előtte a vörösbort forralt bornak, majd ezután adják a tojásos keverékhez.
Ha még éhes vagy további recepteket itt találsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése