Összes oldalmegjelenítés

2009. november 25., szerda

Karácsony receptek

Ambrózia

Hány személyre: 4-6 adag

» 570g darabolt konzevrananász
» 300 vagy 450g mandarin
» 1és 1/2 bögre kimagozott szőlő
» 1/2 bögre apró habcukor
» 1 bögre zsírszegény vaníliás joghurt
» 1/4 bögre pirított kókuszreszelék
» 1 felszeletelt banán
A habcukrot, a banánkarikákat, az ananászdarabokat, a mandarint és a szőlőt keverjük össze egy közepes méretű tálban.
A joghurtot keverjük hozzá a gyümölcsös keverékhez. Kókuszreszelékkel szórjuk meg.
Előkészítés: 15 perc
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Ananászbundás csirkemell recept

Hány személyre:

» 2 db csirkemellfilé
» 40 dkg konzervananász
» 1 fej vöröshagyma
» 4 e.k. vaj
» 3 dl tejföl
» 1 csokor petrezselyem
» 4 tojássárgája
» só
» őrölt bors
» 3-4 e.k. zsömlemorzsa
» A golyókhoz:
» 60 dkg burgonya
» só
» 2 tojás
» 20 dkg liszt
» 4 e.k. szeletelt mandula
Fogunk egy serpenyőt, megolvasztjuk benne a vajat, rádobjuk a fölkockázott hagymát, amit szépen megfonnyasztunk.Ha kész, levesszük a tűzről a hagymát, hozzákeverjük az apróra kockázott ananászt, a két tojás sárgáját és a tejfölt, majd megsózzuk, megborsozzuk, beleszórjuk a petrezselymet. Ezek után annyi zsömlemorzsát öntünk bele, hogy egy rugalmas masszát kapjunk.
A csirkemelleket bedörzsöljük sóval, borssal és kevés olajban kicsit átsütjük, majd olajjal kikent tepsibe rakjuk és leöntjük az imént elkészített, tejfölös-ananászos masszával. 220 fokon k.b. 35 percig készre sütjük.
A mandulás golyók elkészítéséhez, a krumplit héjában megfőzzük, lehéjazzuk, majd összenyomkodjuk. Ezek után ráütjük a tojásokat, megsózzuk és annyi lisztet szórunk bele, hogy puha tésztát kapjunk belőle. Benedvesített kézzel, golyókat formálunk a tésztából, amelyeket mandulába hempergetünk, majd olajban kisütünk. Ha kész, máris tálalhatjuk a hús mellé.
Boldog karácsonyt!

Almás- pekándiós köret

Hány személyre: 10-12 adag lesz belőle

» 1/2 bögre vaj
» 1 nagy fej felaprított vöröshagyma
» 1 nagy, hámozott és felkockázott zöldalma ( lehetőleg mérsékelten savanykás )
» 2 és 1/2 bögre csirkealaplé
» 450g pirított, ízesített kenyérkocka
» 1/2 bögre felaprított, pirított pekándió
Melegítsük elő 160°C- ra a sütőt. Olvasszuk fel egy nagy serpenyőben a vajat. Adjuk hozzá a hagymát és időnként megkeverve pároljuk 5 percig. Adjuk hozzá az almát és pároljuk még 1 percig. Öntsük hozzá az alaplevet és hagyjuk felforrni. Húzzuk le a serpenyőt a tűzről, adjuk hozzá a pekándiót és a kenyérkockát.
Tegyük egy tűzálló tálba a köretet. Fedjük le és süssük 45 percig 160°C- os sütőben.
Megjegyzés:
A keveréket elkészíthetjük egy nappal korábban is. Lefedve tegyük hűtőbe. 30 perccel a sütés előtt vegyük ki a hidegről.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

1 megjegyzés: